Domů Gastronomie Velikonoční dobroty ze zahraničí podle receptů z internetu

Velikonoční dobroty ze zahraničí podle receptů z internetu

Oslava Velikonoc je ve všech zemích spojená s tradičními pokrmy. V Česku je tradicí pečení beránka, v jiných zemích mají třeba slané dobroty. Jak už to tak bývá, svátky jsou prostě zase hlavně o jídle a přejídání. Už víte, co budete péct vy, nebo vás láká poradna, kde najdete spoustu tipů a necháte se inspirovat?

Pokud hodláte vsadit na klasiku, můžete vyzkoušet aspoň nějaký nový recept. Beránek se dělá z piškotového těsta, šlehačkový, třený, z tvarohového těsta atd. Některá z nich jdou pochopitelně vyklopit z formy lépe než jiná, což je nejlepší osobně vyzkoušet. Nebo se můžete někde poptat. Na recepty z internetu ale pozor, ne vždy to dopadne tak, jak očekáváte.

Vzpomínáte na beránka s černou hlavou, co se o loňských Velikonocích šířil Facebookem? Už bychom na něj skoro zapomněli, ale opět se objevuje v některých facebookových příspěvcích. CZPoradna.cz v příspěvku sice tvrdí, že s radami od jejich uživatelů se vám beránek povede lépe, ale moc na to nesázejte. Trochu šikovnosti to chce, významně pomůže i silikonová forma.

Něco netradičního

Avšak všem dámám, co v kuchyni rády experimentují, doporučujeme vyzkoušet velikonoční pokrmy v zahraničním stylu. Ingredience pro většinu z nich se dají běžně sehnat i v Česku, recepty je možné na internetu taktéž dohledat v češtině.

Pro méně zdatné kuchařky jsou vhodné anglické „hot cross buns“. Tyto bochánky podobné jidáškům se pečou ve všech bývalých anglických koloniích a jejich příprava je velmi jednoduchá. Stačí vytvořit těsto, vytvarovat bochánky a upéct. Po upečení se zdobí zlatým sirupem nebo medem.

Velice pěkně vypadá ruský/ukrajinský moučník s názvem „kulič“. Je to takový bochánek, čím vyšší, tím lepší, protože správná kuchařka má kulič vyšší než její kamarádky. Ale pozor, příprava domácího kuliče může trvat až 6 hodin!

Některá zahraniční velikonoční jídla jsou u nás již běžná. Muffiny, minidortíky nebo mrkvové koláče se dají koupit, receptů je na internetu k vyhledání také dost. Všechny tyto pochoutky však u nás nelze považovat za velikonoční jídla, dají se koupit po celý rok.

Pokud se pustíte do něčeho exotického, nezapomeňte se pochlubit, jak to dopadlo. Buď nám, nebo na CZPoradna.cz. A nezapomeňte přidat fotku! Třeba se z vašeho velikonočního výtvoru stane zábava celého Facebooku, jak se to povedlo beránkovi s černou hlavou.

V poradně zjistíte spoustu užitečných informací: kolik je palec, kdo vyrábí nářadí Parkside, jak dlouho vydrží naložené maso, co způsobí nedostatek hořčíku v těle a mnohé jiné. Přesvědčte se sami a načerpejte nové informace a poznatky.

Musíte si přečíst