Chladný vítr a štiplavý mráz, který se zakusuje až do vnitřností – proto je v zimě pleť daleko sušší. Špatnou péčí se navíc můžete připravit o zdravé oleje a pokožku tak ještě více zatěžovat. Zde je několik kroků, jak se na zimu připravit a udržet si pleť jemnou a hydratovanou.

Nezapomínejte na pravidelné hloubkové čištění

V chladnějších měsících se vám může zdát, že nemusíte provádět hloubkové čištění, jelikož se tolik nepotíte a nechcete si zbytečně vysušovat pleť. Je to však velký omyl.

I v zimním období dochází k ucpávání pórů a veškeré hydratační krémy a séra, která používáte, se tak dobře nevstřebají.

V zimě je dobré například používat exfoliant s obsahem kyseliny glykolové (stačí 1-2x za týden), která rozzáří a sjednotí tón vaší pleti. Nezapomínejte ani na tonikum na vyrovnání pH.

Pozor na horkou vodu

Existuje něco lákavějšího než horká sprcha po promrznutí? Ať už je to pro vás sebevíc relaxační, dermatologové vám ji rozhodně nedoporučí. Horká voda vás totiž zbavuje kožního mazu, olejů a ochranných lipidů, které udržují vaši pleť hydratovanou a zabraňují průniku bakterií.

Vaše pokožka se tak stane vysušená a mohou se vám vytvořit červené fleky, zejména v očním okolí, kde je pleť zvlášť citlivá.

Používejte mastnější krémy

V zimních měsících byste měla používat spíše hustší a mastnější krémy, které mají vyšší obsah oleje a méně vody. Platí to dvojnásob, pokud je vaše pleť přirozeně suchá a citlivá.

Popřípadě také zkuste nanést pod svůj krém arganový olej, který pleť nejen hydratuje, ale i vyživuje. Jelikož není příliš mastný, hodí se na všechny typy pleti.

Neobejdete se bez SPF

UV záření nepřestává páchat škody, ačkoliv se zdá, že slunce ztratilo na síle. Musíte svou pleť chránit celoročně, proto neopomínejte krém s ochranným faktorem.

V zimě dostává zabrat pokožka celého těla, nejen na obličeji. Začněte tedy používat tělové mléko a hydratující body wash. Studené měsíce bývají na pleť zvlášť náročné, proto je důležité investovat do kvalitních značek jako například kosmetika Dermalogica.