Zařizování domácnosti je pro mnohé velký oříšek. Ne všichni lidé si umí poradit s výběrem ideálního vybavení. Když dojde na nákup obývací stěny, je nutné zohlednit hned několik požadavků, jako jsou velikost obývacího pokoje, design nábytku, barvy na stěnách i cenové možnosti. V každém případě by měl být interiér zařízen dle libosti všech členů rodiny.

Jak vybrat ideální nábytek?

Není možné pochybovat o tom, že je obývací sestava klíčovým druhem nábytku tohoto pokoje. Pokud bydlíte v malém panelákovém bytě, dopřejte interiéru menší moderní stěny. Obývací pokoj v rodinném domě potřebuje naopak větší model s patřičným úložným prostorem, více poličkami a komodou. Před koupí byste si měli dobře rozmyslet, co všechno si přejete do obývací sestavy umístit. Kdybyste se rozhodli pro designově propracované, ale malé obývací stěny, pokoj by byl příliš prázdný. Dnes si můžete pořídit produkty s prostorem pro televizi, vitrínami a poličkami pro skleničky, fotografie anebo knihy. Přemýšlíte o tom, že si rozšíříte svou domácí knihovnu? Nemusíte kupovat knihy nové. Prodej knih bazar nabízí spoustu zajímavých kousků a navíc ušetříte nejen peníze, ale budete se zároveň chovat i ekologicky, protože nákupem starší knihy ušetříte přírodu.

Styl a materiál moderní obývací stěny

Jak se říká, proti gustu žádný dišputát. Vzhled a styl obývací stěny záleží na náladě obyvatel domu, ale také na ostatním vzhledu nábytku v místnosti. Ať už si vyberete rustikální, extravagantní, masivní, moderní i bílé obývací stěny, nikdy nešlápnete vedle. Jen pamatujte na celkový soulad vybavení a stěn interiéru. Do obývacího pokoje se hodí světlejší a střední odstíny zdí, protože tmavé tóny mohou působit depresivně. Když vsadíte na pastelové varianty, máte vyhráno. Obývací stěny se vyrábějí z lamina, foliované MDF, dýhy či masivu. Posledním trendem je kombinace materiálů. Na výsluní se dostává kov a sklo. Pokud hledáte inspiraci, podívejte se na internetové stránky FORLIVING, kde se před vámi objeví stylové a cenově výhodné obývací sestavy.