
- 250 g pohankové mouky
- 15 g sušeného ovesného mléka na obalení
- 100 g nastrouhaných vlašských ořechů
- 180-200 g másla
- 1 vanilkový cukr
- 75 g moučkového cukru
Postup:
Na začátek smícháme mouku, moučkový cukr a vanilkový cukr. Následně přidáme rozpuštěné máslo. Tuto směs dobře uhněťte a přidáme nastrouhané ořechy. Těsto zpracujeme do hladka. Potom těsto necháme odležet 24 hodin. Po 24 hodinách si z těsta vytvoříme rohlíčky. Vytvořeno rohlíčky uložíme na plech, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme přibližně 10-12 minut při teplotě 150 stupňů. Po vytažení s trouby rohlíčky obalíme v sušeném mléce. Následně jejich odložte na chladné místo a nechte odležet.
Zdroj obrázku: www.sxc.hu