Pro své blízké chceme to nejlepší a samozřejmě i dělat jim radost. Snažíme se vždy najít dárky, které by je potěšily, ale někdy je plán jiný a místo věcí darujeme hotovost. Do čeho a jak ji zabalit?

Vkusně

Každý má své sny a potřeby a někdy nám k jejich splnění mohou pomoci ostatní. Pokud je možnost se domluvit, že k životnímu jubileu nebo jiné události raději padne volba na hotovost, než jakýkoli jiný dárek, je to posun ke splnění snu. Když jsme ale my v pozici toho, kdo má peníze darovat, musíme také vymyslet, jak to udělat. Předání jen tak, z ruky do ruky, sice splní svůj účel, ale obecně je lepší peníze do něčeho vložit. Obálky na peníze vypadají lépe než klasická bílá poštovní obálka a hotovost se do nich krásně schová. Mnoho designů umožní vybrat přesně ten pravý pro danou příležitost nebo můžeme vybrat některý z neutrálních vzorů.

Náš tip: Dárkové obálky můžeme použít jako elegantní řešení nejen pro předání hotovosti, ale také pro dárkové poukázky, vouchery na zážitky či vstupenky na koncerty či jiné kulturní akce.

Mezi kamarády

V okruhu blízkých lidí si můžeme dovolit i méně seriózní balení. Pokud chceme budoucího majitele peněz pozlobit, můžeme využít hlavolamy nebo kasičky, kam peníze vložíme a je jen na něm, jak je dostane ven. Možností i motivů je mnoho, stačí vybrat ten nejvíce příhodný k dané příležitosti. Možná se nakonec rozhodne, že právě do této pokladničky bude šetřit a přidávat další peníze, než bude částka finální. Hotovost můžeme darovat i dětem, samozřejmě v rozumné výši a po domluvě s rodiči. Ty menší ocení spíše kovové mince, pro starší už můžeme pořídit dětskou peněženku a peníze darovat v ní. Když bude kožená peněženka navíc opatřena jménem malého oslavence, následná radost bude ještě větší.

I hotovost se dá předat tak, aby bylo vidět, že nám na obdarovaném záleží a chceme ho potěšit. Originální obálky jsou vhodné pro serióznější předání, ale pokud víme, že je vítaná originalita a třeba i trochu vtipu, fantazii se meze nekladou.