Dávno jste vysadily antikoncepci a pokud máte problém s otěhotněním, tak nejste jediní a rozhodě nemusíte být kvůli tomu smutní, protože miminko můžete mít, a to díky dnešnímu rozvoji vědy. Věda vám přinese miminko pomocí umělého oplodnění.

Poslední možnost

Některé ženy umělé oplození odsuzují, protože mají pocit, že dítě pak není jejich. Avšak pravdou je, že na tom vůbec nic není, protože se jedná o klasické oplodnění, jen s pomocí vědy. Je to zápach do vašeho organismu, ale díky tomu může přijít na svět váš potomek.

Příprava na miminko

První část umělého oplození je hormonální příprava. Jedná se o aplikaci hormonů do těla, aby bylo možno ženě odebrat více vajíček. Jedná se o proces, který trvá jeden až tři týdny a ve kterém budete dostávat injekci plnou hormonů, ale také léky, které uvolňují hormony ve vašem těle. A podle toho, jak se bude vývoj vašich vajíček rozvíjet, budete moci jít na zákrok. Samozřejmě, že tento vývoj sleduje váš gynekolog, pomocí ultrazvuku a může vám doporučit další přípravky.

Odebíráme vzorky

Když už je ženské tělo připraveno, dochází k odběru vajíček. Je to velice přesný proces, kdy je důležité správné načasování, ale celkový zákrok je velice krátký. Žena je v celkové anestezii a během jejího spánku jsou jí asi za deset minut odebrány potřebná vajíčka. Ve stejný den je nutné odebrat také mužské pohlavní buňky, tedy spermie. Ty se odebírají přímo od mužů, kteří si uspokojí do jisté nádoby. Ve výjimečných případech lze spermie také získat z nadvarlat anebo rozmražením již schovaného semena vašeho muže, ale klidně i dobrovolného dárce.

Už oplozujeme

Málokdo si umí představit, jak může spermie oplodnit vajíčko mimo tělo ženy. Tento proces umělého oplodnění je už zázrakem laboratoře, kde jsou používány dva základní postupy, jak dojít k oplození. Buďto klasickou cestou, anebo spermii pomohou a pomocí speciálních prostředků zavedou jedinou spermii přímo do vajíčka.

A dítě je na světě

Hned po správném oplození vzniká embryo, které se později vrací zpět do ženského těla. Avšak nejprve je ještě chvíli pozorováno v laboratoři, aby byli odborníci opravdu jistí, že se vyvíjí tak, jak má, a tedy vám přinese spoustu štěstí – miminko. A to, jestli bylo umělé oplození opravdu efektivní, zjistíte snadno, pomocí těhotenského testu, který se provádí přibližně deset dní po samotném zákroku.

Umělého oplození se nemusíte bát, protože dnes je jich prováděno poměrně hojně. A tomuto vědeckému unikátu, může mít dítě téměř každý.