Přemýšlíte jaké nápoje nachystat na Silvestra, protože své hosty budete chtít překvapit a nachystat jim něco originálního, abyste se jako hostitelka blýskla? Jak se například nachystá Mojito? Mojito můžete připravit jak s alkoholem, tak i bez něj a to pro toho, kdo bude řídit. Tento nápoj patří mezi oblíbené nápoje a spousta z nás jím nepohrdne. Budete potřebovat čerstvou mátu, kvalitní rum, limetky, led a hnědý cukr. Postup přípravy u alkoholického Mojita je stejný, jako u toho nealkoholického. Rozdíl je, že do nealka nebudete dávat rum, což je asi logické.

Mátu opláchneme a otrháme z ní lístečky, umyté limetky nakrájíme na kousky a přidáme do nádoby k mátě. Poté přidáme hnědý cukr a vše rozdrtíme. Ledovou tříšť uděláme tak, že rozdrtíme led a ten přidáme do nápoje. Celou tříšť přelijeme do sklenice a přidáme panáka kvalitního rumu, celé to pak zalijeme sodou. Další drink, který si doma budete moci připravit z podobných ingrediencí, je Cuba Libre. Opět bude potřeba kvalitní rum, limetky, led a Coca Cola. Limetku opět nakrájíme a vložíme do nádoby, nalijeme opět panáka rumu a přidáme Coca Colu. Do nápoje se pak také přidá ledová tříšť.

Sice je Silvestra a je zima, doma však můžete mít klidně Sex on the Beach, samozřejmě mluvím o oblíbeném nápoji. Jak jej připravit? Budete potřebovat jak čistou vodku, tak i broskvovou vodku, pomerančový džus a grenadina Monin. Do sklenice dáme půl panáka vodky a půl panáka broskvové vodky, přidáme džus a led a pomaličku po ledě nalijeme grenadinu. Nápoj lze připravit i v šejku, ale většina z nás jej asi doma nemá. Užijte si krásného Silvestra a překvapte nápoji, které návštěva určitě nečekala. Zahrajte si na barmanku, co to s drinky umí. Uvidíte, jak budou hosté potěšeni a určitě se budou o tyto recepty také zajímat.