Pokud jste se rozhodli, že oslavíte Silvestra doma, tak k tomu bude třeba i příprava občerstvení Obzvláště pak, máte-li pozvané hosty. Chcete vypadat dobře a tak kromě jídla byste neměli podcenit ani výzdobu. Použijte konfety a různé bláznivé věci, které se vám ale potom budou dobře uklízet. Na stůl připravte jak skleničky na šampaňské, které nezapomeňte dát chladit a pak i skleničky na alko i nealko nápoje. Do misek nasypte brambůrky, křupky, do skleniček dejte tyčinky a do hluboké mísy popcorn, pokud budete chtít i dresinky, tak ty nandejte do mističek vedle.

Jednohubky a chlebíčky připravíte z veky a z rohlíku. Nakupte si pomazánky, saláty, sýry, salámy, olivy, okurky, papriky, rajčata, cibuli, kaviár, vajíčka a můžete začít s přípravou. V první řadě si však zjistěte to, jestli není někdo z hostů na nějakou surovinu alergický a optejte se také na to, co mají rádi, abyste to podle toho mohla nachystat. Víte-li, že k vám na návštěvu přijde žena, která si hlídá linii, tak připravte i něco pro ni. Namísto rohlíku, použijte celozrnné pečivo, které potřete sýrem cottage a na vrch dejte pažitku, či rajče. Použijte lehké sýry a udělejte zeleninovou mísu, kterou tato žena jistě ocení. Jídla připravte dostatek, aby se nestalo, že se vše sní a bude se koukat jen na prázdné talíře.

K alkoholu patří chuť na jídlo a proto ujídání pochoutek, které jste připravila, bude rychlé. Některé věci, a to jsou například brambůrky, mají ten efekt, že pokud je ochutnáte, budete je jíst, dokud budou. Většinou se nestává, že by zbyly. To samé pak platí i o tyčinkách a podobných věcech. Na půlnoc pak připravte šampaňské, ke kterému můžete dát jahody, nebo olivy, pokud s vámi slaví děti, tak pro ně mějte rychlé špunty, které můžete nalít i tomu, kdo ten den bude řídit. Chlebíčky nazdobte podle libosti a podle toho, co máte rádi.